Pages

17. jaan 2012

Joonistusvõistlus „Minu kingitus“

Eesti Rahva Muuseum annab teada, et veebruaris avatava näituse „Ostupalavik: tarbimiskultuur Eestis 1990.–2000. aastatel“ juhatab sisse laste joonistusvõistlus „Minu kingitus“. Tähtaeg 10. veebruar.
Muuseum ootab joonistusi mõnest lemmikkingitusest, mis on saadud kas jõuludeks, sünnipäevaks või mõneks muuks tähtpäevaks.


Samuti võib joonistada pildi kingitusest, mis on joonistajale pettumuse valmistanud. Joonistuse juurde tuleks kirjutada ka lühike põhjendus, miks joonistatud kingitus on eriline või miks see pettumuse valmistas. Kirjalik osa on tarvilik muuseumile, et koguda kaasaja laste tarbimisunistusi: see annab ülevaate, mida lapsed kingitustena hindavad, mida soovitakse. „Kinkimine on üks tarbimise viise, seda enam, et lastele tehtavad kingitused on kuidagi eriliselt tähtsustatud. Näiteks kirjeldavad jõuluvanale kirjutatud kirjad laste kingiunelmaid, koos sellega räägivad need aga ka laiemalt lastele suunatud tarbimiskultuurist,“ lisab uurimisassistent Ehti Järv.

Joonistusvõistlus toimub kolmes vanuserühmas: 1.–4. klass, 5.–8. klass ja 9.–12. klass. Iga vanuserühma kolme parimat premeeritakse auhindadega, kõik joonistajad saavad aga näitusele „Ostupalavik: tarbimiskultuur Eestis 1990.–2000. aastatel“ priipääsme. Saadetud töid hindab žürii.

Maksimaalselt A3 suuruses joonistused saata posti teel või tuua ise kohale aadressile: Eesti Rahva Muuseumi näitusemaja, märksõna: „minu kingitus“, J. Kuperjanovi 9, 50409 Tartu.

Info: tel 735 0445

Joonistusvõistluse töid oodatakse 10. veebruarini. Koos näituse avamisega 17. veebruaril tehakse teatavaks ka joonistusvõistluse võitjad ning võistlustööd on riputatud üles näitusele külastajatele vaatamiseks.

Lisainfo:
Jaanika Jaanits
programmide koordinaator
telefonil 735 0428
e-posti aadressil jaanika.jaanits@erm.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar